Нов скандал! Барети пазели Демерджиев

Нов скандал! Барети пазели Демерджиев | StandartNews.com

В челен сблъсък влязоха бившият МВР-шеф Иван Демерджиев и настоящият вътрешен министър Калин Стоянов.

Стоянов закова Демерджиев, разкривайки че бившият МВР-шеф си е самоназначавал охрана от барети. Това е станало без мотиви, обяви Стоянов. 

„Около 20 човека са били ангажирани с тази охрана. На сменен режим, в автомобил, са се движили по четирима човека в екип. Това, в рамките на около 40 дни, е коствало около 20 хиляди лева“, обясни министърът.

Той добави, че след медийна публикация е назначена проверка от Инспектората към Министерски съвет към онзи момент и в един от документите, изпратени от Демерджиев, се твърди, че на него му трябва охрана, която да го пази и съпровожда при срещите му с граждани и при срещите му с полицейски служители на областните дирекции.

Демерджиев подскочи като ужилен и обяви, че охраната му била разпоредена заради това, че бил определен като "застрашено лице" от комисия, състояща се от представители на ДАНС и НСО.

Той твърди, че заплахата била за живота му. 

Иван Демерджиев отрича твърдението на Калин Стоянов, че си е самоназначил охраната.  

"Бях определен като застрашено лице и от съответната комисия с представители на ДАНС и НСО заради заплаха за живота ми.

Аз самият никога не съм си назначавал охрана. Добре е Калин Стоянов да изясни обаче кой и защо назначи охрана на всичките му ментори от сглобката и как и кога е преценено да се засили част от същата", продължи с атаката Демерджиев.

Добре е да изясни как две години като шеф на ГДБОП, а в последствие и министър, не разбра как Брендо е влязъл в страната и къде се укрива?! Да разкаже и как “изпусна" Пепи Еврото в лично водената от него операция по задържането му, атакува още Демерджиев с пост във Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай