Нов играч на изборите! Диша във врата на "Величие"

Виктория Василева прави партия

Нов играч  на изборите! Диша във врата на "Величие" | StandartNews.com

Нов играч излиза на изборите още тази есен. Бившето острие на ИТН и „Величие” Виктория Василева прави партия „Има смисъл”. Василева ще е неин лидер. Решението за новата формация е взето на общо събрание на инициативен комитет на 16 август, пише „24 часа”.

Виктория Василева бе моторът, който направи структурите на ИТН и на „Величие”. По времето на Иван Костов тя бе лидер на младежкото СДС и депутат на сините в 38-ото НС. През 2015-2016 г. е основен организатор на референдума на Слави Трифонов. След това се заема с изграждането на структурите на партията и става главен секретар на “Има такъв народ”. След като формацията влезе в 45-ото НС, в двата кратки мандата Василева бе зам.-председател на парламента. В 47-ото НС, след като Слави Трифонов изтегли министрите си от правителството на Кирил Петков, което доведе и до падането му, през юли 2022 г. Василева напусна групата.

В настоящия парламент тя е депутат от разпадналата се партия “Величие”. За кратко отново бе и зам.-председател на НС.

В новата партия няма да са нито Марков, нито Михайлов. Но ще влязат част от сегашните депутати на „Величие”. 

В учредителната декларация на “Има смисъл” е записано, че ще работи за преодоляване на изборната апатия и утвърждаване на върховенството на правото чрез ефективно противодействие на корупцията, качествено законодателство и справедлив и бърз съдебен процес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай