Нинова настоя за пълно разследване за Мизия

Нинова настоя за пълно разследване за Мизия | StandartNews.com

София. „Искаме пълно разследване, без политизиране. Истината трябва да се знае и ако има отговорни да си понесат вината". Това заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова пред Нова ТВ относно потопа в град Мизия.

„Имаше много хора, които отказваха да напуснат домовете си до последно. И през нощта, при голямата вода, не искаха да се евакуират", разказа Нинова.

Народният представител обясни, че е заминала за Мизия, веднага след като кметът на Мизия и съобщил по телефона за започналото наводнение. Помолил я да съдейства за разрешение да се скъса дигата на реката между Мизия и Сараево.

„Когато пристигнахме в Мизия вече се работеше. Мирослав, собственик на земеделските земи до дигата, вече копаеше със собствената си фадрома и с риск за собствения си живот. Оттам изтече много вода", разказа депутатът.

„Страшното мина", смята Корнелия Нинова.

„Не мисля, че оттук нататък ще има още паднали къщи. Радвам се, че в последния ден на парламента гласувахме допълнително 50 млн. за Фонда за подпомагане при бедствия и аварии".

Нинова обясни, че вече са събрани молбите на пострадалите граждани за еднократна помощ от държавата в размер на 350 лв.

„В момента в Мизия има достатъчно храна и вода. Отзоваха се много фирми, кметове, организации, държавата, БЧК. Снощи пристигнаха много провизии. До късно вечерта ги разнесохме", добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай