Нинова дава старт на план за БСП

Нинова дава старт на план за БСП | StandartNews.com

Станишев и Първанов: Безпрецедентен, добър знак за БСП

Новият лидер на БСП Корнелия Нинова даде заявка партията да се превърне в категорична опозиция на ГЕРБ и управляващото мнозинство.

Пред bTV Нинова заяви, че вероятно няма да промени отношенията си с премиера Бойко Борисов, с когото през годините влиза в остри сблъсъци в парламента.

Но ще коригира поведението на парламентарната група на БСП към ГЕРБ: "Ще опитам да я превърна в ярка и категорична опозиция".

Нинова се обяви и за старт на национален план за алтернатива на властта, в изработката на който ще се включат експерти от всички сфери.

"Много неща чух за себе си. Братоубийствените публични войни правят партията по - слаба", каза още Нинова.

В понеделник тя ще се срещне с бившия председател Михаил Миков.

Безпрецедентен избор

Като безпрецедентен за БСП окачестви избора на жена начело на соцпартията президентът на ПЕС Сергей Станишев.
"Жените винаги са стоели добре. Това за БСП е безпрецедентно. Аз винаги с жени съм работел много добре, защото жените са емоционални, надеждни", каза той по адрес на Корнелия Нинова. Станишев е оптимист за бъдещето на БСП в ръцете на Нинова.

"Мисля, че новият председател Корнелия осъзнава трудностите, знае, че този пост, тази позиция, никак не е лесна. Отговорността е голяма, проблемите са много, очакванията - също и смятам че го прави с ясно съзнание за всички

препятствия, които я очакват",

добави той. Станишев каза още, че вече е обсъдил с Корнелия Нинова онова, което според него би било полезно за партията. По думите му, тя добре осъзнава и рисковете от разделение и спорове вътре в столетницата. "Пожелах й успехи", каза още Станишев.

Добър знак за промяна

Корнелия Нинова е един добър избор и знак за промяна. Това заяви Георги Първанов, лидер на АБВ, президент на Република България 2002 - 2012г в студиото на Канал 3. По думите му все още не е имало дебат с БСП за единен кандидат-президент на левицита. Той обаче не отхвърли вариант за консолидиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай