Нинова за отказа на ДБ: Не искат редовен кабинет и по-високи пенсии

Има разнобой между тях - вчера казаха, че идват, днес - не, коментира лидерът на БСП

Нинова за отказа на ДБ: Не искат редовен кабинет и по-високи пенсии | StandartNews.com

Корнелия Нинова разтълкува отказа на "Демократична България" да участват в преговори с БСП, като резултат от разнобой вътре в коалицията и като нежелание да се състави редовно правителство.

ВИЖ ОЩЕ: Христо Иванов финтира и Нинова. Избори идват

"Изводите ни са, че "Демократична България" не искат редовен кабинет и актуализация на бюджета", заяви лидерът на социалистите пред медиите в парламента.

"Това е тяхно решение. Решенията носят и отговорност. Очевидно има някакъв разнобой между тях - вчера техен представител обяви, че ще дойдат, днес няма. Това си е техен въпрос, да си решат вътрешните въпроси", добави Нинова.

Тя отново поясни, че усилията на социалистите са заради отговорност към държавата.

"Не се месим в работата на другите партии и коалиции, но си правим оценка на действията им. Неявяването на "Демократична България" означава първо, че не искат редовен кабинет и искат да отидем на избори. Второ, по-лошо, че не искат да започнем промяна на модела "ГЕРБ", съдебната система, прокуратурата", обвини Нинова десните.

"Може би най-лошото на този конкретен момент е, че с отказа да дойдат на среща, отказват да говорим за актуализацията на бюджета. С действията си рискуват да оставим пенсионерите без преизчислени пенсии, медиците без помощ за COVID-кризата, МВР без помощ за охраната на границата, икономиката без помощ за мерки и т.н. Това са нашите изводи, решението и отговорността е тяхна", констатира още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай