Нинова с призив към Слави, Христо и Мая

Да спрем концесиите и назначенията, които ГЕРБ правят в момента, зове соцлидерката

Нинова с призив към Слави, Христо и Мая | StandartNews.com

Да спрем концесиите и назначенията, които ГЕРБ правят в момента. С този призив лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към "Има такъв народ, „Да, България” и  „Изправи се! Мутри вън!".БСП ще внесе в парламента мораториум върху сделките, които правителството на Борисов прави в последния момент, обяви Нинова. 

ВИЖ ОЩЕ: Манолова в действие - ревизия и смени

„Вчера предупредихме, че след изборите моделът „ГЕРБ” е само пропукан. Да, ГЕРБ и Борисов не могат да управляват повече, но този модел е проникнал навсякъде и ще се съпротивлява докрай. А вече предприемат действия да се окопават във властта, да осребряват последните дни и да залагат мини през пред следващото управление”, заяви Нинова. Тя предупреди за няколко неща – ударно и по бързи процедури управляващите слагат нови ръководства, с нови мандати, в ключови държавни болници. Започнали са смяна на неудобни директори на болници и ускоряване на процедури за продажба на общински болници там, където ГЕРБ има мнозинство – кметове и в общинските съвети, съобщи пресцентърът на "Позитано" 20.

„Конкретният повод да дам това изявление е заседанието на Министерски съвет утре. Готвят се на оперативно заседание да отложат в 12 без 5 плащането на концесионера на „Летище София” за 10 години, но да го допуснат да управлява летището и да се ползва от правата си”, каза още Нинова. Тя заяви, че от БСП 4 години се борят срещу тази сделка, но не са им достигнали гласове.

„Ето защо, се обръщам към „Има такъв народ”, „Да, България”, „Изправи се. Мутри вън.” Ако препотвърждавате предизборните си ангажименти за промяна на модела – нека го направим още днес и с категорични позиции по тези въпроси и да спрем решението на Министерски съвет”, призова Нинова.

„Едно от първите ни действия – при формиране на новия парламент и до формиране на ново правителство, ще бъде да внесем мораториум върху такива сделки, които правителството на Борисов прави в последния момент“, каза Корнелия Нинова и се обърна към Слави Трифонов, Христо Иванов, Мая Манолова: „Всички, които сме се заявили антиГЕРБ и за промяна на паралелната държава, още днес да излезем с категорични позиции по тези въпроси.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай