Нинова проговори за плана "Борисов"

Соцлидерката иска оставки, мълчи за ВНС и конституцията

Нинова проговори за плана "Борисов" | StandartNews.com
  • Соцлидерката иска оставки, мълчи за ВНС и конституцията

След цял ден мълчание и укори за това от страна на съпартийци, Корнелия Нинова реши да проговори за плана "Борисов", който предвижда нова конституция, Велико Народно събрание и съдебна реформа. Нинова написа пост във Фейсбук.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Добрев: Ще върна БСП на върха (ВИДЕО)

"Темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество", каза Нинова и  отново иска оставката на Борисов, защото, по думите й, "той няма авторитет да направи сериозна реформа".

"Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й", написа още Нинова. И продължи: "Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела.".

Нинова обаче мълчи, че позицията на БСП досега винаги и била срещу ВНС и нова Конституция. Именно това настояха да гласуват за пореден път на пленум и 100 членове на Националния съвет на БСП в писмо до партийното ръководство, притеснени от гласовете за промяна на Конституцията и ВНС, които се чуха на протестите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай