Нинова при Радев: Бихме подкрепили ИТН

На консултациите при презедента присъства лидерът на партия БСП Корнелия Нинова

Нинова при Радев: Бихме подкрепили ИТН | StandartNews.com

 „Консултациите ни с вас са важни, защото хилядите граждани, които ви подкрепиха, са с надежда за социални политики, баланс и хоризонт на правителство със солидна парламентарна подкрепа. Най-бързо трябва да се състави работещ кабинет. Той не може да е на безпринципни коалиции“, каза Румен Радев.

"Второто и не по-малко по важност е вашият дългогодишен опит и традиции в парламентаризма. В момента те са изключително важни за намиране на баланс между изключително амбициозният законодателен дневен ред на 45-ото Народно събрание, предвид внесените многобройни законопроекти още първия ден, и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със солидна парламентарна подкрепа.

Тук виждам вашата роля, опит и мъдрост да търсите онези пресечни точки на приоритетите, ясни цели, и отговорност чрез активен диалог в 45-ото Народно събрание. То е гарантът, който е трябва да произведе новия кабинет“, каза още Радев.

„Не изключвам хипотезата и за трети мандат и искам да чуя, както и от другите групи, вашата нагласа за реализирането му. Вашият опит е важен“, заяви президентът Румен Радев.

„Имаме ясна политика и отговори на въпросите, които поставихте. БСП смята, че трябва да се състави кабинет. Няма да подкрепим ГЕРБ. Бихме подкрепили ИТН, ако се предприемат стъпки за преодоляване на здравната криза, социални мерки, мерки по Плана за възстановяване и устойчивост, ревизия на кабинета „Борисов“, каза Корнелия Нинова.

На консултациите при презедента присъства лидерът на партията Корнелия Нинова, зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, Христо Проданов, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай