Нинова предложи подкрепа на Слави за кабинет

Ние сме ключов фактор за бъдещото управление, обяви тя

Нинова предложи подкрепа на Слави за кабинет | StandartNews.com

Ако Слави Трифонов  направи кабинет и му е необходима нашата подкрепа за този кабинет по политиките, които ще провежда, ще я получи. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за БНТ.

Изборният резултат е тежка загуба за нас, но сме в ситуация  на политическа сила, без която не може да се състави правителство, заяви Нинова. И въпреки загубата на изборите и сриването на БСП до третото място обяви: „Ние сме ключов фактор за бъдещото управление.”.

„Претъпяхме тежка загуба, но сме в ситуация на „сила, без която не може“. Без нашите гласове и подкрепа няма как да се състави правителство. Да, малко е парадоксална ситуация, но това е“, заяви Нинова. И допълни: „Хаджигенов е прав, че без нашите гласове правителство на може да се състави.“.

„Политически сме в една посока – можем да се съберем. Слави Трифонов, ако предложи кабинет и му е необходима нашата подкрепа ще му я дадем“, категорична бе тя. И заяви: „Досега сме опозиция на Борисов и ще останем такава.“.

Корнелия Нинова се опита да обясни изборната загуба.  „Има много причини за тежкия ни изборен резултат. Политическата идентичност не е големият проблем на БСП. А защо въпреки четиригодишните ни усилия хората ни приеха за част от системността. Това е големият въпрос“, каза тя.

В нощта на изборите първата емоция е „Подаваме оставка“. Тогава ми се обадиха много хора и ми казаха „Не бързай1 Преспи! Ще се съберем и ще го обсъдим“, разказа лидерката на БСП. И продължи: „Но какво означава една оставка в този момент? Това има последици за много хора. оставка на председателят на БСП означава 3 месеца да правим пряк избор на председател. Тези 3 месеца за изключително ключови и важни за България.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай