Нинова: Не се чувствам бламирана

Ако се провали прекият избор, значи, че има затъване на партията"

Нинова: Не се чувствам бламирана | StandartNews.com

„Важното за БСП е, че въпреки съпротивата, пряк избор на председател ще има. Това беше моя основна цел за реформа. Ако се провали прекият избор, значи, че има затъване на партията".

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Не се чувствам бламирана на пленума. Бъдещето на партията ще се реши на 12 септември“, категорична бе тя.

Според Корнелия Нинова БСП трябва да влезе във властта, но през парадния вход, а не като патерица на някоя друга партия.

„Това е спор в националния съвет, ако попитаме структурите съм сигурна, че не искат да сме патерица на ГЕРБ“, категорична беше Корнелия Нинова. "Едната тенденция е да бъдем опозиция и да търсим алтернатива на модела на управление.

И аз принадлежа към тази идея. Другата линия беше да се търси начин за общо управление", отбеляза лидерът на БСП. "Истинската социология излиза на улицата, само днес в София имаше три протеста", коментира тя в отговор на въпроса за рейтинга на партията и прогнозите на социолозите.

На пленума изнесох подробен доклад до стотинка и призовах поименно всички на дискусия, но никой не се отзова, обясни тя за финансовия отчет на БСП.

По думите й бюджетът не е гласуван, но не е и отхвърлен. Нинова беше категорична, че партията не е пред фалит и всеки, който се интересува, може да се запознае с документите.

"Бизнесът и гражданите безлихвени кредити не са получили. ГЕРБ се провалиха. Няма чуваемост, ние предложихме възможни категорични неща в социалната и икономическата сфера, отхвърлиха ги.

Не може в такава криза да си оставиш народа без грижа. Тук след три месеца хората още не са получили тази подкрепа, поясни Нинова. Няма социална политика, няма достъпно здравеопазване за всеки. Образованието не е качествено", добави още Нинова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай