Нинова бие с 81,5% от гласовете на социалистите

Избирателната активност на вота е 67,1 на сто

Нинова бие с 81,5% от гласовете на социалистите | StandartNews.com

Корнелия Нинова, както се очакваше, е постигнала категорична победа на вота за избор на председател на БСП, стана ясно от пресконференция на председателя на червената ЦИК Емил Войнов.

Нинова получава 81,5% подкрепа от социалистите на първия пряк избор в историята на БСП за лидер на партията.  Така тя остава начело на БСП за следващите четири години.

За нея са гласували 43 228 социалисти. Кирил Добрев е получил 7914 гласа, или 14,9 % от гласовете на партията, Красимир Янков е получил 1118 ласа, или 2,1 % от гласовете. За Жаблянов са гласували 1,4 % от социалистите.

„Вече са въведени резултатите от всички електронни таблици. Няколко пъти казах, че трикратно ще бъдат въвеждани. Сега само първото въвеждане е направено. Мога да ви кажа какви са резултатите“, каза още Войнов.

Той посочи, че избирателите по списък са 80 236. „Това е числото, което всички медии чакаха. Вчера ви казах 80 901, това бяха списъците, които ние получихме от общинските и районните комисии, но казах, ме към изборния ден да заличат всички починали и напуснали в изборния ден.

"Гласувалите са 53 807 социалисти или 67,1% процента избирателна активност. Действителните са 53 019“, допълни председателят на комисията. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай