Нинова атакува бюджета на Касата

Внася разчетите в КС, Дариткова я обвини, че пази статуквото

Нинова атакува бюджета на Касата | StandartNews.com

БСП ще даде бюджета на Здравната каса на Конституционния съд. Това обяви соцлидерът Корнелия Нинова след четвъртия час от дебатите по разчетите на НЗОК за 2019 г.

През бюджета на Касата управляващите променят 18 други закона. Това е звучен шамар върху българското право, скочи Нинова.

Общи приказки, контрира председателката на здравната комисия в НС д-р Даниела Дариткова (ГЕРБ). Тя припомни на първата социалистка, че между първо и второ четене на бюджета на НЗОК червените не са дали нито едно предложение. "Запазвате статуквото, статуквото устройва ли ви?", атакува д-р Дариткова. Тя критикува още Нинова, че е направила политическо изказване, което няма място по време на второ четене на закон, когато се гласува параграф по параграф.

"Това са текстовете, моля да ги подкрепите. Всички останали изказвания бяха за пред медиите", призова пленарната зала Дариткова.

Николай Александров от "Атака" я допълни, че понеже часът е 17.30, целта е наистина соцлидерката да влезе в новинарските емисии. По думите му опозицията внасяла десетки предложения, които целели запазване на досегашния хаос, за който БСП внасяла вот на недоверие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай