Нима Радев не знае защо Доган се охранява?

Това попита депутатът от ДПС Йордан Цонев

Нима Радев не знае защо Доган се охранява? | StandartNews.com

Нима президентът Румен Радев не знае защо почетният председател на ДПС Ахмед Доган се охранява? Това попита депутатът от Движението Йордан Цонев по време на интервюто си пред Беновска.

Ако Доган не беше защитавал така неоклонно националния интерес и териториалната цялост на държавата, сигурно едва ли щеше да има нужда бъде пазен, каза още Цонев. Според него, ако беше направил друро, щеше да бъде охраняван по друг начин от друго място.

Доган защитава вече 30 години и европейския път, и натовската ориентация, припомни депутатът.

Коментарът на Цонев дойде след въпрос на Беновска дали след внесените поправки от народните предтавители на ДПС в Закона за НСО, разговорът не се свежда само до това, че съпругата на Радев трябва да си плаща охраната. В закона има ясна регламентация за охраната на първата дама, каза Цонев.

По отношение на предстоящия най-висок форум на ДПС, Цонев заяви, че очаква да се приеме цялостната програма за ускорено и догонващо развитие и тя да стане достояние на цялото общество. Тя ще съдържа много от зеления пакт, който сега се приема в Европа и за нас това ще е качественото надграждане. Ще говорим и за електориалното ни разширение, което на последните избори стана ясно, че вече е факт.

Цонев припомни тезата на ДПС, че нови коалиции в рамките на това Народно събрание не може да има и че след изборите е важно партиите да се обединят по няколко приоритети, които да изпълняват – демографска криза, образование и ускорен растеж.

Цонев коментира и конфликта на кметовете на ДПС в Кърджали и областния управител Никола Чанев. Градоначалниците вече поискаха среща с премиера Борисов.

Те имат проблеми, защото областният управител бламира всички техни решения, смятаме, без основания, каза Цонев.

Той очаква Борисов да прегледа дейността на областния и да види дали е прав по отношение на действията и дали не преминава границите.

По отношение на Закона за хазарта, Цонев повтори, че не е внасял текста за промяната преди 6 години, че ДПС ще гласува въздържал се на законопроекта на Валери Симеонов.

Когато законопроектът на Владислав Горанов влезе в парламента, тогава ще ви кажа. Сега този проект е качен на сайта на финансовото министерство за обществено обсъждане, коментира Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай