Сряда,

Николов: В ГЕРБ е горещо заради идващите избори

От: Редактори -
A
A
A

В момента мога да кажа, че в нашата партия е много горещо, предполагам и в другите партии, защото сме в процес на номинации, на оценка на дейността на кметовете и общинските съветници, въобще на всички, които работят в сферата на местната власт и почти всеки ден някъде текат събрания. Разбира се и на територията на Бургаски регион, обяви пред камерата на Канал 3 кметът на Бургас и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Димитър Николов.

На тези събрания се номинират подходящи личности за следващите мандати, прави се оценка на дейността на кметовете и общинските съветници, на кметовете на населените места за изминалия период. Има доста критики, имаме разбира се и промяна във визията кои да са конкретните фигури, които да управляват, обясни той в предаването „Беновска пита“.

Много често се случва да ме спират, това е ежедневие, разказа кметът, който заедно с водещата Илияна Беновска се разходи из центъра на Бургас. В повечето случаи темите са много лично-битови, свързани с ремонти пред жилищните сгради, преместване на контейнери за смет, каза Николов. 

„Максимално се старая да помогна. Има може би в Бургас едно надценяване на правомощията и функцията на кмета като институция, защото една голяма част от темите, които тревожат хората, не са в моите компетентности. Но въпреки това, благодарение на добрите ми комуникации с останалите държавни институции и други власти, например дружества, които не са под управлението на кмета, успявам да им помогна, защото може би заради авторитета и добрата връзка между различните институции хората откликват на моя зов“, заяви Димитър Николов.

Той се похвали с това, че Бургас е известен с прекрасни културни личности, художници, музиканти, „хора, които много са надскочили мащабите на града и са дали този колорит, тази известност на града ни с което ние се гордеем“. Разбира се голяма част от тях са наши почетни граждани и ние винаги намираме начин да ги удостоим с вниманието на бургаската публика, каза още той.

Винаги се стремя да подходя с разбиране и в най-неразплитаемите и тежки казуси и ситуации. Опитвам се да вляза в обувките на човека, който има конкретния проблем или зов за помощ, за да помогна максимално бързо и ефективно да се случват нещата, каза още кметът на Бургас.

Личното ми присъствие на много от местата, особено когато те са в ремонт и реконструкция, помага да се решат някои от детайлите, които дразнят хората. Преди беше много лесно, преди 10 години беше достатъчно да се асфалтира една улица и всички бяха доволни, защото не се случваха нещата. Сега обаче е необходимо, когато се ремонтира една улица да се сменят всички комуникации, да се погледнат детайли, тротоари, стълбове за улично осветление, да се реши проблема с отводняването на сградите. Въобще комплекс от мероприятия трябва да се случи, защото ни гледат стотици хиляди очи всеки ден, сега всеки притежава смарт телефон, всеки може да снима, всеки може да коментира, категоричен беше Николов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички