Николай Ненчев: Реформите са задължителни

Николай Ненчев: Реформите са задължителни  | StandartNews.com

Плевен. Военният министър Николай Ненчев, заяви, че "реформите са задължителни - те очевидно ще бъдат тежки в някои сфери". Той говори в Плевен, където заедно с командири на военни формирования и военнослужещи от гарнизон Плевен присъстват на панихида в памет на военнослужещите, загинали в Кербала, Ирак.

"На първо място трябва да повдигнем духа на Българската армия и българския военнослужещ, защото впечатленията, които имам до момента са, че духът не е на нивото, което очакваме", каза още той.

Според него изключително важна е модернизацията на армията ни за привеждането й към стандартите на НАТО. "Всичките ни усилия трябва да бъдат в тази посока, подчерта той. В противен случаи ние сме в състояние на несъответствие и много трудно провеждаме съвместни мероприятия и обучения, защото използваме различни техники. Въпреки орязания бюджет трябва да направим всичко възможно да модернизираме и превъоръжим Българската армия възможно най-скоро", допълни Ненчев.

Той коментира по отношение на мисиите зад граница, че ще страната ни ще продължи да изпълнява ангажиментите си така, както са приети пред съюзниците от НАТО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай