Николай Бареков: За ромите са виновни и леви, и десни

Николай Бареков: За ромите са виновни и леви, и десни | StandartNews.com

Видин. На 8 април – международния ден на ромите, лидерът на партия „България без цензура" Николай Бареков посети квартал „Нов път" във Видин, в който живеят над 5000 роми.

Мъже и жени, деца го посрещнаха сърдечно, наобиколиха го и започнаха да му се оплакват от живота си. В квартала безработицата достига 90 процента, няма доходи, няма работа. Улиците са с дупки и никой не ги поправя, липсва канализация.

Проблемите на всички са едни и същи, отговори Николай Бареков Влизането на България в ЕС не промени статуса на ромите, много и от българите изпаднаха в тяхното положение, изтъкна той. Виновни са тези, които седят в парламента. Еднакво виновни – и леви, и десни, защото докараха народа до просешка тояга.

Николай Бареков посочи, че това, което иска едно ромско дете, го искат и българските – нормално училище, възможност за спорт, да има таблет. Той и неговата партия ще работят всичко това децата да го имат. Настъпват съдбовни за България моменти и народът трябва да престане да се дели. Разделиха ни на умни и красиви в София и грозни и тъпи в провинцията. След това на българи, роми, турци. Сега – на русофили и русофоби. Всеки, роден в България, е 100-процентов българин, каза той. В листите на „България без цензура" има представители на роми, арменци, турци, евреи. Те са експерти, достойни са. Лидерът призова ромите да не се продават на предстоящите избори, защото така обричат децата си.

След това лидерът на „България без цензура" откри офис на партията във Видин. Той се намира на централно място – близо до площад „Бдинци". Свещеник освети помещението и благослови партията за успех.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай