Николай Николов пита Фандъкова за мигрантите

Общинският съветник от БСП припомня, че през този мандат СОС не е провеждал сесия посветена на сигурността в София

Николай Николов пита Фандъкова за мигрантите | StandartNews.com

Каква е готовността на Столична община и на СДВР да се справи с предстоящата мигрантска вълна. Този въпрос поставя общинският съветник от БСП Николай Николов в питане до кмета на София Йорданка Фандъкова.

Той припомня, че през мандата 2015-2019 г. веднъж годишно се провеждаше сесия по сигурността и обществения ред в столицата, на която на общинските съветници се предоставяше информация за дейността на СДВР през изминалата година и предприетите мерки за подобряването на дейността им през настояща година.„Последната такава сесия, посветена на тема сигурност в столицата е била на 28 март 2019 г. А през този мандат не е проведена нито една“, посочи Николов.

Той призовава кметът на столицата да насрочи сесия по сигурността, на която общинските съветници да получат информация какъв е недокомплектът на СДВР към днешна дата и какви са причините за това, както и колко са извършените и разкрити престъпления на територията на Столична община през 2019, 2020 и през настоящата година и от какъв характер са те.

Общинският съветник от БСП поставя и въпроса докъде е стигнало изграждането на видеонаблюдение в столичните райони.

„Изключително важно е да сме наясно какво е нивото на сигурността в столицата, има ли ръст или спад на битовата престъпност от началото на ковид кризата. Както и подготвен ли е градът да посрещне мигрантската вълна, която се задава. Сигурността е ключов сектор от дейността на Столична община“, заяви Николай Николов и допълни, че общинските съветници от БСП многократно са поставяли въпроса за необходимостта от ресорен заместник-кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай