НФСБ сами на евровота

Валери Симеонов ще води листата на партията си за Брюксел

НФСБ сами на евровота | StandartNews.com
  • Валери Симеонов ще води листата на партията си за Брюксел

Националният фронт за спасение на България ще се яви самостоятелно на изборите за Европейски парламент. Лидерът му - бившият вицепремиер Валери Симеонов, ще е водач на листата.
Това обясни заместникът на Симеонов в НФСБ Борис Янчев, който застана вместо шефа си пред медиите след Коалиционния съвет при премиера Бойко Борисов. Новината изненада останалите партньори в малката коалиция и ГЕРБ. Въпреки това Цветан Цветанов, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов гарантираха, че голямата управленска коалиция е стабилна.

Областните организации единодушно са подкрепили номинацията на Симеонов. Зад него застанала и партия „Средна европейска класа”, която е част от „Обединени патриоти”.

Няколко седмици се провеждали разговори в двустранен формат само с ВМРО. „Атака” не пращали представител, обясни Янчев причините за проваленото общо участие на Обединени патриоти вота за Брюксел. Според Ячев и другите партии имали действия към самостоятелно явяване и към нова номинация на Ангел Джамбазки. "Не можем да позволим НФСБ безкрайно да чака и да протака, да гледаме как другите правят номинации, а ние да нямаме никаква подготовка", каза Янчев, цитиран от бТВ.

Депутатът все пак си остави вратичка за обрат в позицията на НФСБ: „Ако има покана и организация за някакъв разговор с колегите, ние ще се отзовем, не сме високомерни“.

НФСБ ще гласува срещу възстановяването на ниския праг за преференции в листите, стана ясно от думите на Янчев. НФСБ смята, че преференцията с нисък праг руши коалиционното и политическото поведение, като създава излишна мотивация за боричкане в партийна листа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай