НФСБ иска коалиционен съвет за партийните субсидии

Ако гласуването за субсидиите се случи, ще останат ГЕРБ и ДПС, и донякъде БСП, предупреди Валери Симеонов

НФСБ иска коалиционен съвет за партийните субсидии | StandartNews.com

"Надяваме се да бъдем чути и въпросът да субсидиите да не бъде разглеждан утре в парламента. Ако гласуването за субсидиите се случи, ще останат ГЕРБ и ДПС, и донякъде БСП". Това обяви пред бТВ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Моделът за субсидиите ще бъде афганистански, а не американски. Питам ви, кой бизнесмен официално и публично ще даде дарение на опозицията. Това значи край на бизнеса му", допълни още той по темата за партийните субсидии.

"Ние нямаме общо становище на ОП, изправени сме пред много сложен въпрос, поставен спонтанно от министър-председателя с пристигането му в парламента и като заповед към ГЕРБ да бъде намалена субсидията. Това е необмислено и прибързано решение на ГЕРБ и това не е обсъждано на коалиционен съвет от ОП."

"Това, което се случи, премина всякакви граници! Вчера ГЕРБ и ДПС се срещнаха, излиза, че ДПС ще настоява за промяна на ДДС и ще настоява средствата, които бъдат икономисани, да бъдат пренасочени за детски градини. Дотук много зле, защото сме подписали програмни приоритети, предлагали сме намаляване на ДДС, това не бе прието в преговорния процес със сериозни аргументи, в крайна сметка ние се съгласихме да запишем, че ставката за ДДС ще остане непроменена", припомни Симеонов.

"Без каквато и да било консултации сега научаваме, че тази ставка ще се промени с договорка с ДПС. Безплатни детски градини - това е записано в коалиционното споразумение като задача до края на мандата, но сега е внесена от ДПС и приета от ГЕРБ. Вече не е ясно кой управлява България, каква е волята на народа и някой спазва ли я, кой е коалиционен партньор на ГЕРБ, до днес сме ние, от утре не се знае кой ще бъде, явно има преориентация", отсече Симеонов.

Той обяви, че днес те са поискали отлагане на точката за в промяна Закона за бюджета и провеждането на Коалиционен съвет.

"В крайна сметка Борисов не управлява еднолично, а с няколко партии, за да има мнозинство в парламента", подчерта той.

"Надяваме се да бъдем чути и въпросът да субсидиите да не бъде разглеждан утре. Ако това за субсидиите се случи, ще останат ГЕРБ и ДПС, и донякъде БСП", коментира той.

Бизнесът ще спонсорира само тази партия, която е на власт, единственото, което искат от политиците, е да им осигурят нормални условия за работа и към момента те плащат", каза лидерът на НФСБ.

"Моделът за субсидиите ще бъде афганистански, а не американски. Питам ви, кой бизнесмен официално и публично ще даде дарение на опозицията. Това значи край на бизнеса му", допълни още той по темата за партийните субсидии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай