НФСБ дават Ангелкова на главния прокурор

Партията поздрави Сотир Цацаров за бързата реакция по другите случаи с апартаменти

НФСБ дават Ангелкова на главния прокурор | StandartNews.com

Сигнализирахме главния прокурор с искане да бъде направена проверка как са придобити имотите на министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщи пред репортери заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев.

„Депутатите от НФСБ изразяваме своята удовлетвореност от бързата реакция на главния прокурор Сотир Цацаров по отношение на разпореждането на проверки по казуса с председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов. Приветстваме тази бърза реакция, очакваме резултатите от тези проверки“, заяви Ячев.

„В същото време се появи информация и за имоти, придобити под пазарната стойност, от министъра на туризма Николина Ангелкова. В тази връзка ние, депутатите от НФСБ - без Валери Симеонов, който в последствие разбра за тази инициатива, се обърнахме със сигнал до главния прокурор с искане да бъде извършена проверка за това как са придобити тези имоти, дали има съответствие или несъответствие между пазарна цена и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези имоти“, посочи той.

„Подкрепяме казаното от премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти към всички представители на публичната власт – на високите етажи на властта, и считаме, че една подобна проверка би могла да оневини този, който е проверяван, ако се окаже, че няма законови нарушения“, коментира Ячев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай