(Не)ваканцуващият депутат

Хюсеин Хафъзов измисли нова дума в спора за почивката на парламента

(Не)ваканцуващият депутат | StandartNews.com

В спора около депутатската ваканция в пленарна зала в четвъртък депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов влезе в новините с думичката "ваканцуване". "Не съм ваканцувал, но ще използвам почивката за колаборация с избирателите си", заяви той, като с играта на думи искаше да иронизира ГЕРБ. "Бедни ми приятелю, не бяхте разбран днес", каза му лидерът на ДПС Лютви Местан. А Хафъзов отговори: "Никога не споря с трима души в държавата - с Лютви Местан, с Георги Коритаров и с д-р Николай Михайлов. И тримата имат изключително точна аналитична мисъл. Но ще съм доволен, ако и тримата са ме разбрали точно. Аз съм човек, който умее да се шегува със себе си", казва Хафъзов. И споделя, че в момента му е малко трудно да обърне внимание на всички медии, защото спазва Рамазан. Вярващ е, както и цялото му семейство. Оказва се, че наистина няма да ходи на почивка, а ще се прибере с фамилията в село Тополица. Моите избиратели сега са на нивата и мога да се виждам с тях вечерно време, казва депутатът.

37-годишният бивш имам е роден в айтовското село Тополица, но през последните 6 години живее и работи в София. Всъщност новият депесар има доста интересна биография. Завършил е средното духовно училище в Шумен, а след това и българска филология в БСУ. Веднага след дипломирането си става имам в родното си село, макар да има други планове. Още щом се прибрал в Тополица, в дома му пристигнала внушителна делегация от възрастни хора. Помолили го да стане имам, за да просвети младите хора в основите на исляма. Хафъзов се съгласил и поел функциите на религиозен наставник.

"Учих младите на основните молитви и провеждах курсове за четене на Корана", спомня си днес Хафъзов. Религиозната му работа не останала незабелязана и скоро след като поел поста на имам бил назначен като секретар в районното мюфтийство в Айтос като продължил да съвместява двете длъжности. Едновременно с това станал и координатор на летните курсове по Коран в цялата област. Наложило му се и един срок да преподава в три села религия и ислям. През 2005 година Хафъзов е назначен за началник отдел "Образование" в Главното мюфтийство в столицата. Само след 6 месеца той е повишен като главен секретар на Главното мюфтийство и влиза в ръководството на религиозната структура. Интересен факт е ,че преди да стане имам, кандидат-депутатът е работил за кратко и като журналист. В това си амплоа се проявил като стажант в бургаския ежедневник "Черноморски фар". През лятото на миналата година напуска работата си в мюфтийството по семейни причини. Наложило се да се върне в Тополица, за да се грижи за баща си, който останал сам след смъртта на съпругата си. От тогава Хафъзов се занимава със земеделие. Признава, че не е много вещ в този занаят, но с всички сили помага в малкото стопанство на роднините си. Свободното си време Хафъзов посвещава на най-голямата си страст планинарството. Обича да обикаля с часове планините в приятелска компания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай