Ненков за министър Ангелов: Горкият!

Кризата се управлява политически, не експертно, каза бившият здравен министър

Ненков за министър Ангелов: Горкият! | StandartNews.com

„Горкият”. Това бе единственият коментар на бившия здравен министър Мирослав Ненков за работата на настоящия шеф на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Според Ненков на Ангелов му се паднал „много лош период да бъде министър”. Защото „кризата не се управлява експертно, тя се управлява и много политически. И на експертите не им е лесно“.

ВИЖ ОЩЕ: Бивш министър с радикална идея за вируса

Напрежение между лекари и ресторантьори няма, каза Ненков. И обясни: „Няма противопоставяне. На лекарят му е все едно пациентът, който умира от коронавирус, къде се е заразил. Той иска да го излекува. За колегите ми е все едно къде са се заразили пациентите. За тях е проблем, когато станат много болните.“.

„За мен лично няма логика, като гражданин, да са отворени строителните хипермаркети, но не и моловете. Аз затова силно предлагам да се оттеглят от контрола на тази криза. Не е тяхна работа. Хората отговарят сами за себе си“, каза Ненков. По думите му вероятно има критерии, по които да се управлява такъв тип здравна криза, но те не се използват. „Няма правила“, обобщи бившият здравен министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай