НДСВ за "Детски надбавки за всяко дете"

НДСВ за "Детски надбавки за всяко дете" | StandartNews.com

София. Национална кампания под мотото "Детски надбавки за всяко дете" започва партия НДСВ. Инициативата й беше обявена в Силистра от лидера на партията Христина Христова.

Тревожният спад на раждаемостта в страната изисква адекватна политика за стимулиране на младите семейства, заяви тя и припомни, че от 1 200 000 българчета 400 000 не получават детски надбавки и това трябва да се промени.

Всеки, който взема над 350 лева, няма право за детски надбавки за неговото дете. Това е средната класа, работещите хора, тези които са най съвестните данъкоплатци, те именно да бъдат лишени от тези детски надбавки, да не говорим, че детската добавка не е социална помощ. Детската надбавка е насърчителна мярка.

Подкрепа за кампанията НДСВ ще събира чрез подписка в цялата страна, която ще бъде внесена в парламента преди приемането на бюджет 2013. За да има надбавки за всички деца са нужни 150 милиона лева, пари в бюджета има, подчерта Христова. Тя напомни, че бюджетът на МВР се увеличава със 148 милиона лева, че от контрабанда страната ни губи всяка година по 2 млрд. лв., че влизат малко пари от акцизи, може да има пари за децата. Детските надбавки не са социални помощи, те за стимул, каза Христова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай