Национален съвет обсъжда закрилата за децата чужденци

Национален съвет обсъжда закрилата за децата чужденци | StandartNews.com

София. Темата за повишаването на ефективността на взаимодействие между институциите и съвместните действия за гарантиране на правата на децата чужденци, търсещи и/или получили закрила в Република България, ще бъде объдена от Националният съвет за закрила на детето (НСЗД) днес.

Заседанието ще се проведе от 10.30 часа в зала № 5, ет. 5 на Министерство на труда и социалната политика, и ще бъде ръководено от председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева. За участие в него, освен членовете на НСЗД, са поканени представители на Президентската институция, Народното събрание, Омбудсмана на Република България, Държавната агенция за бежанците, Българския червен кръст, Върховния комисариат за бежанците на ООН, както и неправителствени организации, работещи с тази група деца, съобшиха от НСЗД.

По време на заседанието ще бъде представена актуална информация за децата чужденци, търсещи и/или получили закрила в страната и мерките, които се предприемат за осигуряване на техните здравни, образователни и социални потребности.

Националният съвет за закрила на детето ще обсъди проблемите и предизвикателствата пред българските институции и организации предвид засиления миграционен поток и възможностите за подобряване на координацията между тях за спазването на правата и осигуряване на условия за развитие на децата чужденци, търсещи и/или получили закрила на територията на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай