Наливат в транспорта още 120 млн. лв.

Няма хаос с мерките срещу коронавируса, каза Росен Желязков

Наливат в транспорта още 120 млн. лв. | StandartNews.com

120 млн. лв. повече ще бъдат налети в транспорта. Сумата е заложена в бюджета за 2021 г. и е резултат от успешната концесия на летище „София”. Това съобщи ресорният министър Росен Желязков в интервю за бТВ. Той бе категоричен, че няма хаос с мерките срещу коронавируса. Те се взимат според степента на нарастване на пандемичната ситуация, каза Желязков.И допълни: „И в други страни, които са силно засегнати, мерките се вземат стъпаловидно. Не мисля, че правителството е закъсняло.”.

Росен Желязков бе категоричен, че няма как във всяка маршрутка или друго средство от масовия градски транспорт са се сложи пъдар, който да следи за носенето на маски. Това е въпрос на уважение – лично и към околните, каза министърът.

„Самата медицинска гилдия прави взаимоизключващи се предложения за това кога пациентът трябва да постъпи в болница. Това е каскадно действие, което трябва да се взема предвид. Има гласове за пълен „локдаун“ и такива, че мерките в момента са много строги“, заяви Желязков, който отбеляза, че е противник на въвеждането на пълна национална карантина.

„Вижда се, че и при пълно затваряне и при настоящите мерки тенденцията е една и съща и е съпоставима“, смята транспортният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай