МВР разби лъжите на Кючюк и Бареков за нова костинбродска афера

За пореден път се прави опит МВР да бъде въвлечено в предизборната кампания, обяви ведомството на Атанас Илков

МВР разби лъжите на Кючюк и Бареков за нова костинбродска афера | StandartNews.com

МВР разгроми лъжите на кандидат-депутата на Доган Николай Бареков и евродепутата Илхан Кючюк за нова констинбродска афера.

Лидерът на ДПС Делян Пеевски няма нищо общо с разбитата печатница в Шумен. Това заяви МВР за "Стандарт". 

"Подобни твърдения са пълни глупости! Защо намесват полицията в политическите интриги", коментира за "Стандарт" главният секретар на МВР Мирослав Рашков, доскорошен директор на Главна дирекция „Национална полиция”.

Грозните лъжи се разпространяват цял ден днес от Бареков и Кючюк.

Истината е, че преди дни бе разбита Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти е разкрита в Шумен. В нея са правени неистински левове, евро и долари с високо качество, трима души за арестувани, като на двама са повдигнати обвинения. Главен комисар Рашков разказа пред "Стандарт", че тримата, замесени с разбитата печатница, нямат никакви политически обвързаности, никога не са се занимавали с политики, а само с фалшифициране на банктони. По случая се работи много отдавна, а в операцията участва и Европол. Нашите служби получили поздравления от Сикрет сървиз за успешна проведената акция.

"Мислите ли, че ако имаше политическа намеса Европол, или Сикрет сървиз" нямаше да реагират", риторично попита главен комисар Рашков.

Междувременно МВР излезе и с официална позиция на сайта си. Тя гласи:

"Във връзка със запитвания и публикации, свързани с разкритата при специализирана полицейска операция на ГДБОП високотехнологична печатница за банкноти в лева, евро и долари, МВР уточнява:

За пореден път се прави опит МВР да бъде въвлечено в предизборната кампания от политически партии и кандидати за народни представители.

Ръководството на МВР категорично отхвърля появилите се твърдения за каквито и да било връзки на политически сили и политически лица с разкритата производствена база.

Подробности за брилянтно реализираната полицейска операция бяха изнесени на нарочна пресконференция вчера, проведена съвместно от представители на ръководството на ГДБОП  и на офиса на Сикрет сървис към посолството на САЩ. Американските партньори дадоха висока оценка за професионализма на всички служители от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Акцията е проведена с експертната и финансова подкрепа, и в координация с Европол. При провеждането и беше неутрализирана престъпна група за производство и разпространение на неистински банкноти и бяха задържани трима души, регистрирани и преди за криминални прояви".

В същото време Бареков и Кючюк разпространяват в социалните мрежи още една брутална лъжа - че Делян Пеевски е избягал в Сърбия. Лидерът на ДПС-Ново начало е в София и както всички партийни водачи е ангажиран само и единствено с предизборната кампания, уточниха за "Стандарт" от партията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай