МВР министърът също скастри президента за Гешев

Той определи като нормална подкрепата за Иван Гешев от служби във вътрешното ведомство

МВР министърът също скастри президента за Гешев | StandartNews.com

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов определи като естествена подкрепата на отделни служби в МВР за избрания за главен прокурор Иван Гешев. Маринов смята, че това е нормално, тъй като полицията и прокуратурата работят заедно.

"По отношение на подкрепата, която структури на МВР изразиха към господин Иван Гешев, мисля, че няма нищо по-естествено от това хората, които работят ежедневно с прокуратурата и конкретно с Иван Гешев, да го подкрепят и мисля, че това не е престъпление, дори не е и противоправно. Така че всеки, който е преценил, че иска да изрази своята подкрепа, както и тези, които изразяват своя протест, имат право да го направят", цитира думите му БНР.

По повод казаното от президента Румен Радев, че позициите на подкрепилите Гешев служби в МВР са публикувани на сайта на Висшия съдебен съвет, Младен Маринов обясни: "Аз не мога да се меся в дейността на ВСС по отношение на това кой и къде ще го публикува. Аз говоря за подкрепата, която са дали структурите на МВР, и мисля, че тя е продиктувана именно от това, че те ежедневно работят с тези хора и най-добре са убедени в качествата на господин Гешев".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай