МВР министърът проговори за смените на шефове, какво готвят за изборите

"Не бих казал, че когато сменяме един ръководител, слагаме удобен такъв", коментира той

МВР министърът проговори за смените на шефове, какво готвят за изборите | StandartNews.com

Източник: БНТ

Промените са само няколко. Голям брой смени на директори не се очакват и няма да има такива, заяви тази сутрин пред БНТ служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

"Не бих казал, че когато сменяме един ръководител, слагаме удобен такъв", коментира министърът по повод подобни спекулации.

По думите му присъствието на МВР е необходимо по време на изборите, за да даде спокойствие на гражданите. Той апелира хората да възприемат това присъствие по този начин, а не като знак на репресия.

"Действително главен секретар няма. Резонно е това да се случи, когато има редовен кабинет", поясни Илков.

Вътрешният министър увери, че в деня на изборите ще има засилено полицейско присъствие. Месец преди изборния ден ще има спецакция във всички рискови зони.

"Много се спекулира с купуването и продаването на гласове. Когато имаме достатъчно данни, се започват действия. Такива лица са в нашия фокус. В началото на следващата седмица ще има национално съвещание с всички директори на областните директори", каза още той.

За наследството на Калин Стоянов, Илков подчерта: „Няма да коментирам дейността и всичко, случило се по времето на Стоянов. Нашата задача е да се концентрираме върху всичко, което предстои.”

„МВР няма да влиза в политическия нюанс. От позицията на МВР мога да кажа, че по сигналът бе извършена проверка и изложеното в сигнала нищо не се потвърди. Не установихме данни, че Ахмед Доган е застрашен. На база тези данни НСО си преценява има ли основания за назначаване на охрана”, каза още той.

По повод влизането ни по суша в Шенген, министърът допълни: „Работим в пълен обем от действия, които се изискват, ще положим усилия да отговорим на изискванията пред България. Не мога да кажа кога ще се случи приемането ни.”

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай