Вторник,

МВР готви тесла за великденските екскурзианти

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Прибиращите се в София, които пренебрегнаха карантината и се пръснаха из цялата страна, явно ще имат проблеми при прибирането си в столицата, а някои може би няма да могат да влязат в града. Това стана ясно от интервю на вътрешния министър Младен Маринов за Нова телевизия.

„Мерките в момента са достатъчно затегнати. В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук. Мисля, че София трябва да влезе в по-нормален ред. Хората ходят на работа и трябва да се приберат, но това ще става под стриктен контрол. Където е установена измама, се докладва на прокуратурата", поясни той.

„Мисля, че хората във „Факултета“ вече разбраха, че целта на мерките е да се запази здравето им. В събота се раздаваха и помощи на нуждаещите се. Надявам се повече да няма ескалация на напрежението“, пожела си вътрешният министър.

Той поздрави църковните служители за създадената организация. „България е може би единствената държава, която не затвори храмовете. Вярата не трябва да угасва", поясни Маринов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички