МВнР въвежда открита телефонна линия за българите в чужбина

МВнР въвежда открита телефонна линия за българите в чужбина | StandartNews.com

София. Открита телефонна линия за съдействие на изпаднали в беда български граждани при кризи в чужбина ще бъде въведена от Министерство на външните работи (МВнР), съобщиха от пресцентъра на министерството. Линията ще бъде открита от 1 септември 2013 година.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани ще се приемат денонощно на телефонните линии на Ситуационния център: 02 948 30 08; 02 971 28 44; 02 870 41 57; на електронната поща на Ситуационния център - [email protected] и на интернет-страницата на МВнР и дипломатическите представителства на Република България.

С въвеждането на 24 часовата открита телефонна линия за съдействие на бедстващи граждани в Ситуационния център на МВнР се цели непрекъснатост на процеса на оказване съдействие, бързина, ефективност и спешно реагиране при възникване на мащабни кризи с български граждани в чужбина. МВнР напомня, че телефонните линии и електронната поща на Ситуационния център са обявени и на интернет-страницата на МВнР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай