МВнР: Не пътувайте до Унгария

МВнР: Не пътувайте до Унгария | StandartNews.com

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани по възможност да избягват пътуване с влак или по шосеен път през територията на Унгария, като използват алтернативни маршрути през Румъния, Словакия или през Сърбия и Словения, съобщават от ппресцентъра на ведомството.

По сведение от Посолството на Република България в Унгария, поради усложнената обстановка и струпване на бежанци по границата между Унгария и Австрия, от 12 септември отново временно са спрени международните влакове от Унгария към Австрия. Актуална информация може да се намери на интернет страницата на унгарските железници:

През периода 15 - 20 септември, поради влизане в сила на новите законови разпоредби на Унгария по пресичането на границата от нелегални имигранти, е възможно затваряне на границата между Унгария и Сърбия, както и на границата между Унгария и Австрия, в случаи на прекомерно струпване на бежанци.

Възможно е значително да бъде затруднено и преминаването по двете основни магистрали М5 и М1 в Унгария. Следва да се има предвид, че ситуацията по границите и магистралите се променя ежечасово в зависимост от потока от бежанци. Актуална информация за забавянето на границата може да се намери на страницата на унгарската полиция:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай