Мръсната игра на Кирил Петков и компания с МВР

Целта е проста - пепейци и дебейци искат да си гарантират изборите

Мръсната игра на Кирил Петков и компания с МВР | StandartNews.com

Иска му се на Кирил Петков да си има МВР. Покорно, изпълнително – като пудела на Живко Коцев и Бойко Рашков. Да арестува по поръчка когото трябва, да си затваря очите за купуването на гласове.

Много му се иска на Кирил Петков да си има МВР. „Продължаваме промяната – Демократична България” предизборно яко го закъса. ПП се топи като лед на павета в жегата, ДБ се чуди как да избяга от него и да се яви сама на избори. Че другото е голям срам.

Не е вярно, че Петков не иска да купува гласове. Той и цялата му компания пепейци и деебейци искат другите да не купуват гласове, а те да купуват. Пък и да не забравяме, че през МВР всеки премиер може да бъде провален. Нещо, което Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Лена Бориславова също искат - от сърце.

Затова Кирил Петков направи това, което умее най-добре – да играе мръснишки. Заложи политически капан на най-неполитическия кандидат за премиер Горица Грънчарова. С надеждата тя да падне в него, защото е неопитна.

Кресливо се опита да нареди на Грънчарова да не дава МВР нито на сегашния министър Калин Стоянов, нито на двама топ полицаи – шефът на националната полиция Атанас Илков и зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Това бил тестът за Грънчарова.

Целта е проста. Работи и за президента Радев. Петков иска да си сложи министър и след поредния крах на ПП да обвини Грънчарова за всички золуми на командваното от него МВР. Иска да постави бъдещия служебен премиер в политическа зависимост, за да й устрои политическа атака след това.

Но полицаите, слава Богу, не са на нивото на Петков. Толкова им е писнало от политически игри с МВР, че днес излизат на протест в защита на Калин Стоянов, който се доказа като професионалист и при взривовете в Елин Пелин, и при пожарите. За разлика от Петков, Стоянов е денонощно на терен. Не говори, а действа.

Иска му се на Петков, но няма да му се случи. Крайно време е той и такива като него да направят две неща. Първо да оставят кандидат-премиера да си подбере екип. Второ – да престанат да тормозят полицаите. За да могат да си свършат работата. Както на магистрала „Тракия” където всеки ден мрат хора, така и в битката с огъня. Иначе политическите пламъци ще станат клада за самия Петков и екстравагантната му компания.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай