Може да вдигнат заплатите в психиатриите

Може да вдигнат заплатите в психиатриите | StandartNews.com

„До края на годината може да има увеличение на заплатите на работещите в психиатричните болници". Това съобщи пред БНР министърът на здравеопазването Таня Андреева, която бе на посещение в Троян.

Първо ще бъдат осигурени средства за Фонда за лечение на деца в чужбина, за който за второто полугодие са необходими още 6 милиона лева, коментира Андреева по повод отпуснатите на здравното министерство средства от актуализацията на бюджета.

Здравната министърка каза, че има и други приоритети в работата си, например регистъра за недоносени деца и по-нататъшното им проследяване и рехабилитация. Тя обясни, че това е нещо много важно и с него е имало проблем години наред. „За мен е много важно - да направим едно повишение на заплатите в психиатричната помощ и аз се надявам, тъй като имаме възможност да го направим за колегите още до края на тази година. Ще видим дали ще останат средства. Ако останат такива, ще дадем още тази година по методиката за малките общински лечебни заведения, ако не, това ще започне от 2014-а", допълни още Андреева.

От началото на следващата година с приемането на бюджета ще бъдат увеличени с 10% и заплатите на работещите в спешните центрове, каза още министърът в Троян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай