Москов: Управлението трябва да почива на ясно мнозинство

Москов: Управлението трябва да почива на ясно мнозинство | StandartNews.com

София. "Опитах се да обясня на Лютви Местан, че за да има прозрачно, осветено за всички управление, то трябва да почива на ясно мнозинство по ясна програма. Всеки друг начин за формиране на мнозинство и правителство е част от света на сенките, а сенките раждат чудовища. Ще бъде много трудно и тежко". Това заяви пред представители на медиите в НС доктор Петър Москов, министър на здравеопазването в новия кабинет "Борисов".

"Имам известна тъга в погледа от гледна точка на това, което предстои пред мнозинството за организацията по програмата", заяви Москов.

На въпроса дали не вижда капан за себе си в поста си на министър на здравеопазването, тъй като там проблемите са натрупани и са трудно разрешими, Москов отговори, че това е изключително тежка позиция. "Тя обаче беше изключително тежка тогава, когато много по-качествени хора от мен заемаха тази позиция, без да имат ясно мнозинство зад гърба си". Москов заяви ,че не смята, че това е капан и посочи, че това е един от най-тежките постове е при всички случаи", каза още Петър Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай