Млада гвардия застана зад Доган (ОБЗОР)

Млада гвардия застана зад Доган (ОБЗОР) | StandartNews.com

Преизбраха Илхан Кючюк за лидер на МДПС

Д-р Ахмед Доган олицетворява единството на партията. Изразяваме волята си за единство и отстояване на ценностите и целите на ДПС. Това решиха делегатите на седмата национална конференция на младежката организация на партията, провела се днес в НДК под надслов "Бъдещето - това сме ние". Сред задачите, които си поставиха, са "разширяване влиянието на ДПС" и "насърчаване на младежката заетост".

"МДПС е най-голямата младежка организация в България и Европа, но вече повече ни подхожда етикетът "най-подготвената либерална младежка организация в България и Европа", подчерта в словото си председателят й Илхан Кючюк, който очаквано бе преизбран на поста с пълно единодушие. Приоритет в бъдещата му дейност ще е поставянето на младия човек в центъра на политиката.

Гости на форума бяха тримата съпредседатели на партията Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, депутати и евродепутати, представители на местната власт, както и лидери на либерални младежки организации от Великобритания, Испания и Македония.

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган поднесе поздравления чрез доайена на партията Юнал Лютфи, а в залата присъства и синът му Демир Доган. "Вече имаме над 5000 млади хора в администрацията - на общинско, областно и държавно ниво, в изпълнителната власт. Малките соколчета, които се родихте 1991 г., сега вече мощно се реете в небесата на Република България", каза Лютфи.

Кметът на Кърджали Хасан Азис, който бе начело на първите студентски дружества към ДПС от 1991 г., направи равносметка, че МДПС е "най-успешният ни проект, а вече четвърт век основен гарант за опазването и утвърждаването му е почетният председател д-р Доган". "Настоящето е във вашите ръце. От вас зависи как ще си постелете онова бъдеще, от което ще бъдете част", обърна се към делегатите Карадайъ, който бе първи председател на МДПС.

Сравниха движението с магията на кафето

Анна Благоева от ръководството на младежкото ДПС откри конференцията с притча.

Млада жена отишла при баба си и разказала колко й е трудно - щом реши проблем и като че ли идва нов. Бабата сложила три съда с вода на печката - с моркови, яйца и смляно кафе. Когато заврели, попитала жената какво вижда. "Моркови, яйца и кафе", отвърнала внучката. Бабата обаче й показала как всяко от трите неща се е справило с едно и също бедствие - врящата вода. Морковът бил твърд и непреклонен, но станал мек и слаб. Крехкото яйце станало твърдо, но нещо чудно се случило с кафето - то променило водата, която му донесла болка. "Какво си ти, как реагираш на проблемите в живота", попитала бабата. "Какво сте вие, ви питам аз днес?", попита Благоева и отговори: "Ние сме като кафето, ние сме бъдещето на България - ще променим аромата на нашата страна, за да останем тук". Анна Благоева е бивша Мис "Кюстендилска пролет".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай