Митов: Има лъжи около ТПТИ

Митов: Има лъжи около ТПТИ | StandartNews.com

Около трансатлантическото търговско споразумение има много лъжи и митология. Това каза министърът на външните работи Даниел Митов по време на конференцията по повод 20-ата годишнина от присъствието на Американската търговска камара в България.

Трябва да работим за преодоляването на предразсъдъците, свързани с преговорите по споразумението, каза той.

"Очертаването на геополитическите реалности се случват през заздравяване на трансатлантическата връзка. Има много силно желание тя да бъде скъсана или поне подкопавана.Трябва да направим всичко възможно, за да я заздравим и в това отношение трансатлантическо и търговско споразумение може да изиграе огромна роля. Разбира се трябва да го направим така, че то да е от полза за всички и да убедим гражданите си, че то е полезно. Защото има много митология, много лъжи покрай самото споразумение, трябва да ги преодолеем и чрез информация да убедим гражданите си, че то е полезно и ще донесе само полза за бизнеса", каза още той

Бежанската криза няма как да не бъде във фокуса на българското председателство на Съвета на Европа, ясен бе той.

„България в този случаи има пълното право да смята, че може да покаже, добри практики и стандарт как се действат в трудна ситуация", каза той във връзка с кризата с бежанците. По думите на външния министър, България се справя добре с опазването на границите, с настаняването на бежанци и с условията, при които живеят. „Винаги може да се направи повече и ние ще подобрим работата на нашите институции, когато става дума за приемане на бежанците и условията за интеграция", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай