Митев: Тръгнаха си лидерите на прехода, дойде Бареков

Митев: Тръгнаха си лидерите на прехода, дойде Бареков | StandartNews.com

София. Бареков е единственият нов играч с претенции и възможности, твърди политологът Петър-Емил Митев. През 2013 г. от политиката си тръгнаха основните играчи на прехода - Ахмед Доган, Иван Костов, Георги Първанов. Появи се само един нов играч с претенции и възможности - Николай Бареков.

Това каза политологът Петър - Емил Митев в обобщение на изминалата година по време на дискусия на Института "Иван Хаджийски", посветен на политиката през 2013 г.

Главните герои от миналата година обаче са ГЕРБ, БСП и протестиращите, коментира от своя страна социологът от ГАЛЪП Андрей Райчев. Той ги обвини в няколко основни грешки, сменили "изцяло оптиката".

Борисов сгреши с това, че призова да не се гласува на референдума, с оставката си, с това, че обяви изборите за нелегитимни. Сгреши, че влезе в парламента, сгреши и че излезе, каза още Райчев.

Като грешка на БСП пък той посочи сътрудничеството с Атака. Според Райчев протестиращите сгрешиха с това, че подмениха гражданския протест с политически.

2013 г. беше освен година на протеста, и година на ината, коментира политологът Борис Попиванов.

Той посочи, че Борисов е проявил инат да се върне на власт, Станишев - да не допусне друг кабинет, а протестиращите - да не спрат, дори и да разрушат държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай