Четвъртък,

Мисията неизвестна: Колко социалисти избират лидер

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Бившият лидер на БСП Михаил Миков смята, че прекият избор на лидер на партията залага тежки противоречия и това няма да повиши доверието нито в ръководството, нито в партията. А и до този момент никой не знае колко души ще избират лидер, и това хвърля сянка на съмнение. Миков е категоричен, че така БСП няма да стане по-силна организационно.

В момента БСП е в отчетно-изборна кампания, а отчети няма, има само избори, каза Михаил Миков в интервю за бТВ. Според него в последните години се отбелязва голямо отстъпление от базови ценности на левицата, а ако БСП иска да бъде истинска лява, представителна на народа партия не може да бъде лидерска партия от типа на ГЕРБ и СДС.

Въпросът, според Миков, не е персонален - дали ще бъде Нинова, Добрев, Миков, Драган или Петкан. Самият Миков категорично няма да участва в "това" - битката за лидер на партията.

Миков за пореден път разкритикува начина, по който лидерът Корнелия Нинова ръководи партията и конфликта й с Партията на европейските социалисти - ПЕС. По думите му с изключение на президентските избори "всичко останало е греда". Освен това и коалиционните партньори на БСП са били разпъдени и разгонени.

Михаил Миков отрече бизнесменът Васил Божков не се е ползвал с политически чадър от страна на БСП. Въпреки това "има странни обстоятелства, при които институциите са бездействали", каза Миков.

"Странно е, че толкова много време е прилаган един режим, който сега се твърди, че противоречи на закона. Това също е въпрос на доказване. Едва когато процесът приключи, може да се произнасяме окончателно. Според Миков най-важното е да се осигури справедлив процес по отношение на Васил Божков.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички