Министър разкри! Ще вика Доган на разпит

МВР не се плаши от разговора

Министър разкри! Ще вика Доган на разпит | StandartNews.com

МВР няма да се уплаши да извика почетния председател на ДПС Ахмед Доган на разпит. Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг пред журналисти относно твърденията на свидетел по делото срещу Джейхан Ибрямов, че Доган имал намерения за убийството на Делян Пеевски.

ВИЖ ОЩЕ: Доган - от могъщия сокол до смъртоносната чапла

Илков уточни, че през последните няколко дни не е бил в България, но все пак се е запознал с материалите по делото.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Обвиняват Ибрямов и за подготовка за убийството на Пеевски

Атанас Илков посочи, че са постъпили данни за действия по разследването относно делото за търговия с влияние и купуване на гласове на Джейхан Ибрямов, но отказа да ги коментира.

Вчера Апелативният съд в София потвърди решението на СГС и остави за постоянно в ареста Джейхан Имбрямов, който е с повдигнато обвинение за търговия с влияние. Това престъпление се наказава с до шест години лишаване от свобода. 

Софийската градска прокуратура е възложила на МВР проверка по показанията на Мирослав Тодоров за готвеното убийство на Пеевски. 

"Искам да посоча, че по време на същата среща Ибрямов ми спомена, че Ахмед Доган му е казал, че нямало да е все така и че по-натам ще убият момчето, като имаше предвид Делян Пеевски. Каза, че са говорили вероятно да го застрелят, като ми показа с пръсти формата на пистолет, но само да намерят парите за това.", сведетелства Тодоров. Това е бизнесменът, от когото Ибрямов е взел 100 000 лева белязани пари на паркинг на столичен хипермаркет. Сумата била първият транш от 400 000 лева за купуване на гласове. Срещу това Ибрямов обещал уреждане а обществени поръчки в МО.

Министър Илков каза още, че в МВР са получени 130 сигнала за купуване на гласове, като по 46 от тях са образувани досъдебни производства. Проведени са 137 специализирани полицейски операции.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай