Минеков прави дискусия за държавата и медиите

Щетите в Министерството на културата са толкова, че не могат да бъдат обработени, каза професорът

Минеков прави дискусия за държавата и медиите | StandartNews.com

Нещо неприятно става в СЕМ. Това заяви министърът на културата проф. Велислав Минеков в интервю за БНР.  "Това е странно създание, задължено да работи в името на управляващите, в името на тези, които стоят на политическия връх", каза министърът. Той съобщи, че тази седмица организира в Министерството на културата дискусия за държавата и медиите.

"Щетите в Министерството на културата са толкова, че не могат да бъдат обработени. Листът с нарушения е огромен, това е смайващо... Към мен има страшно много оплаквания във всякаква форма, но не съм способен да помогна на всички", съобщи състоянието в сектора проф. Велислав Минеков.

По думите му бюджетът на министерството "скоро ще приключи", а има опасност през него да трябва да се плаща заради злоупотреби с европейски средства.

"Строителство върху оригинални останки е повече от кич, това е унищожение. Какво правим със средства, унищожени от нашия бюджет за глупости?", попита професорът. В предаването "Неделя 150" проф. Минеков той посочи основните си цели и задачи.

"Имам няколко основни задачи, ще се справя с тях. Включително и с инициативни комисии за преглеждане на действащи закони и предложения за техните промени - Закон за културното наследство, Закон за авторски права, Закон за радио и телевизия... Министерството трябва да внимава кому и как разпределя субсидиите. Там е една от серията нещастия", обобщи Минеков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай