Миков: Нинова иска да отстрани Станишев

"Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души - членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев", доб

Миков: Нинова иска да отстрани Станишев | StandartNews.com

"Истината е, че Корнелия Нинова иска да отстрани Сергей Станишев. Това е поредното отлюспване - процесът на болшевизация в партията, който е очевиден. От около 2 месеца е ясно, че председателят на ПЕС е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийни членове и партийни организации", така бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира вчерашното решение на партийния пленум депутатката Елена Йончева да води листата за евроизборите.

Лидерът на левицата категорично се обяви в нейна полза и дори заяви, че не е задължително Станишев да е евродепутат, докато е лидер на ПЕС.

Вчера много членове на Националния съвет изразиха основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването, коментира още Миков.

"Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души - членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев", добави той.

Според него Йончева е използвана от Нинова в конфликта й със Станишев.

"Аз не казвам, че Елена няма своите качества. Не казвам, че Елена не може да бъде достоен представител в Европейския парламент, но казвам, че начинът, по който се случи всичко имаше за цел отново да конфронтира, да противопостави и да се "натрие носът" на Станишев, защото ние в България обичаме да разчистваме сметки", заяви още червеният депутатът.

Миков обяви, че не желае да бъде представител на БСП в която и да е листа при сегашното ръководство:

"Няма как да се приеме, че ние сме омръзнали лица за вътрешни избори, но в същото време да не сме омръзнали лица за друг избор".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай