Михаил Миков: Чуваме гласа на недоволството

Михаил Миков: Чуваме гласа на недоволството | StandartNews.com

София. "В парламента категорично се чува гласът на недоволството в страната". Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков пред Нова ТВ. "Не случайно се опитваме в тази обстановка да работим, докато или падне барикадата, или докато кажем: хайде стига сме работили така. Онзи ден заявихме ясно, че предсрочни избори са възможни. Демократичният процес го предполага. Това зависи от ситуацията. Няма нищо фатално в това да се ходи на избори. Единствените въпроси са какво се постига на тях, защо отиваме на избори. Власт, за да увеличиш в рамките на този месец, който си имал барикада, детските добавки от 240 на 310 лева си струва", категоричен бе той.

"Големият проблем на днешната демокрация е недоверието. И скоростта на информацията ускорява това недоверие. Трябва да си много динамичен, да променяш, да се съобразяваш с потока информация", каза още Миков. Той заяви, че БСП във вътрешен план е най-толерантната партия.

„Има нужда от дясно, но то трябва да бъде модерно дясно", коментира председателят на Народното събрание. "Наблюдавам лицата, посланията, подходите – нищо ново. Трябва просто да се смени малко подходът към представителството на дясното. Днес дясното трябва да представлява работодателите, трябва да представлява бизнеса. БСП показа, че може да сменя лидерски поколения, лидерски групи, но тогава, когато тя прецени", заяви Михаил Миков.




Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай