Международният скандал с Радев гърми! Скопие вика посланика ни

Срещата ще се състои утре

Международният скандал с Радев гърми! Скопие вика посланика ни | StandartNews.com

Международният скандал, който Румен Радев забърка, гърми с пълна сила. Скопие привиква посланика ни в Северна Македония Желяско Радуков, за да дава обяснения за срещата на Радев и президента на РСМ Гордана Силяновска-Давкова. Това потвърдиха от ведомството за bTV.

ВИЖ ОЩЕ: Международен скандал с Радев. Дава обяснения

В петък Радеев не се поинтересува от зловещата катастрофа с боен самолет, при която загинаха двама опитни пилоти, а предпочете да се снима с Давкова, въпреки че срещата между двамата не бе официална. Гордана Силяновска-Давкова бе на опера у нас.  

На снимката обаче липсваше знамето на Северна Македония, които предизвика скандал у съседите ни. Те обвиниха президента си, че е бил на визита-провал.

Очаква се срещата на Желяско Радуков да се състои в първия работен ден на следващата седмица – на 16 септември.

Вчера (14 септември) от кабинета на македонския президент съобщиха, че ще се свържат и с българския президент, за да разберат причината за липсващия флаг.

„Срещата и съвместният обяд преминаха в изключително приятелска атмосфера – от началото до края. Това, което хвърли сянка върху събитието, беше отклонението от договорения протокол за срещата, според който не трябваше да има снимки в затворено пространство. Но за съжаление преди началото на срещата „тет-а-тет“ президентът Радев покани президента Силяновска за обща снимка пред българското знаме, въпреки че такъв ход и акт не беше предвиден или съгласуван“, обясняват от президентството на Северна Македония.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай