Методиев ще съди, ако го свързват с "частното енерго"

Методиев ще съди, ако го свързват с "частното енерго" | StandartNews.com

София. Депутатът от ДПС Александър Методиев, който положи клетва пред парламента по-рано днес, обяви, че ще съди всеки, който го свързва с „частното енерго" в град Самоков. Това съобщи БНР. Пред журналисти новият депутат каза, че към него няма обвинения по скандалния случай.

„Това е последно предупреждение към вас, ако има още едно такова отправяне към мен без доказателства за такова "частно енерго", ще се видим в съда с някои от вас. Предупредих ви, че от тук натам няма да позволя никой без доказателства да споменава и да ме обижда. Това, че съм черен циганин - не ме прави престъпник", каза Методиев пред медиите и уточни, че негов съкварталец, който бил в затвора и има криминално минало, го атакува. „Като си направите сметка какъв човек е този, ще направите равносметката, че, може би, е подплатен от някои други, за да може да ме очерни", допълни депутатът от ДПС.

Методиев каза още, че не е купувал гласове. Той обясни и, че не е забелязал липсата на част от депутатите от парламентарната група на „Коалиция за България" докато е полагал клетва.

Новият депутат обясни, че само, ако има доказана вина и бъде съден, ще напусне парламента.

По-рано Татяна Буруджиева от Коалиция за България каза, че голяма част от „червените" в парламента не са били очаровани от идването на Методиев. „Ако нямахме резерви, той щеше да е все още член на партия "Евророма". Тази социална група щеше да спечели с хора, които са с друг тип професионална и образователна подготовка. Материя, която, дори хора, които си мислят, че имат някаква подготовка и знания, се затрудняват", допълни още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай