Местан: В ГЕРБ са отчаяни

Борисов създаде своя Франкенщайн и е в изолация, каза лидерът на ДПС

Местан: В ГЕРБ са отчаяни | StandartNews.com

София. Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че бойкотът на ГЕРБ на заседанията на парламента са израз на отчаянието, че не могат да управляват.

"Нищо изненадващо в поведението на ГЕРБ. Това е продължаване на една линия на деструкция, която обаче издава усещане за отчаяние", коментира Местан в кулоарите.

„Изглежда г-н Борисов продължава да си мисли, че при положение, че има най-много на брой народни представители, трябва да продължава да управлява. Аз, още след като станаха ясни резултатите от вота на 12 май, имах възможност да му кажа, че съгласно Конституцията, статутът на първа политическа сила не осигурява никому право да управлява”, уточни лидерът на движението.

Той направи пояснението, че правото за управление се гарантира или от самостоятелно мнозинство, или когато няма самостоятелно мнозинство, се налага да се търси политическо съгласие. "По отношение на второто г-н Борисов е тотално безсилен, защото се намира в тотална изолация”, подчерта Местан.

По думите му причината за изолацията, в която той се намира партията на Борисов, не трябва да се търси в останалите политически сили, а "в него самия и в провалената му политика през последните 4 години, в това число и кадрова, защото той не може да прехвърля на никого факта, че създаде своя Франкенщайн”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай