Местан: ДПС не е в изолация

Местан: ДПС не е в изолация | StandartNews.com

Останалите седем партии вкупом се оказват в изолация, защото те изолираха не ДПС, изолираха ценността. Това заяви лидерът на Движението Лютви Местан пред БНТ по повод отказа на партиите да подкрепят вот на недоверие за ксенофобия и език на омразата. Според него е недопустимо един министър да определя българските роми като скотове и да ги сравнява с диви животни, а от устата на негов коалиционен партньор да се чуват епитети като "човекоподобни". По думите му "с такава формула на властта управлението наистина е обречено на неуспех".

В ефира на БНТ лидерът на ДПС се обърна към вицепремиера Ивайло Калфин и го попита дали той се разграничава от думите на Петър Москов. Отговорът на социалния министър беше, че неправилно се цитират думите на здравния шеф. Според Калфин на ромите трябва да се помогне в интеграцията им така, че да завършват образованието си, да не раждат деца, докато те самите са деца, да имат възможност да работят и да водят достоен живот.

Вицепремиерът покани Местан да отидат заедно в ромските махали, за да търсят решение на проблемите. Ден по-късно Москов коментира пред Дарик исканата му оставка. "Дълбоко не ме вълнува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. Единствената ми цел е успехът на правителството и в частност успехът на реформите в сферата на здравеопазването", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай