Мерджанов: Миков е новият курс в БСП

Мерджанов: Миков е новият курс в БСП | StandartNews.com

БСП се подмладява, като в проведените до момента 173 конференции в страната при 50 на сто имаме новоизбрани председатели на общински съвети, каза в Добрич Атанас Мерджанов - зам.-председател на ПГ на БСП, който заедно с добричкия депутат на левицата от региона проф. Светла Бъчварова бяха на гости на отчетно-изборната партия на конференция в града. Мерджанов коментира още, че в последната година и половина партията е поела нов курс и в отговор на питане добави, че Михаил Миков олицетворява този нов курс. Той отправи критики към управлението на страната и заяви, че не изключва да се стигне до ситуацията от 2013 г., когато правителството подаде оставка.

"Обществото е като динамит, чиято влажност започва да изсъхва и не е далеч от горещата точка на кипене. Всеки ден виждаме какво става в "Булгартабак", в образованието - кога е било да започне учебната година без буквари и учебници за пети клас, Лекарите недоволстват, пациентите също. Не виждам как ще се стигне до ръст на икономиката от 4.5 на сто. ГЕРБ разчитат единствено на усвояване на средства от еврофондовете", каза Мерджанов.

Добричките социалисти на проведения си партиен форум преизбраха отново досегашния председател Мая Димитрова. Общо шестима бяха издигнати за председател на общинската организация, но в хода на форума четирима са си направили отвод, като делегатите на форума трябваше да избират между Дарина Господинова и Мая Димитрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай