Менда Стоянова: Цветанов е несправедливо обвинен

Издадената през медиите присъда не отговаря на фактите, казва Стоянова

Менда Стоянова: Цветанов е несправедливо обвинен | StandartNews.com

Цветан Цветанов е „несправедливо обвинен“, защото не е извършил нищо незаконно, а издадената през медиите присъда не отговаря на фактите, категорична бе шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова в интервю за Нова телевизия.

„Пазарната цена не е тази, която е обявена на сайтовете, а е тази, на която се изповядват и останалите около тях апартаменти. В повечето случаи реалната цена е доста по-ниска от поисканата от фирмата през реклами и оферти”, коментира Стоянова.

„При г-н Цветанов няма покупка, а замяна с доплащане. Така както е обявено е около 1500 евро на въпросните 36 квадрата, които са доплатени. Категорично смятам, че няма вина г-н Цветанов”, заяви още Стоянова. „Много хора в ГЕРБ подкрепят г-н Цветанов и аз го подкрепям”.

„Това, което видях в нотариалния акт – тези квадратури, които е докупил, са на по 1500 евро квадратният метър, другото е замяна”, заяви още Стоянова.

По думите й вече става въпрос „да се минимизират щетите от тази координирана атака”. „И да се потвърди позицията на ГЕРБ, която винаги е следвана в годините назад, да се поема морална отговорност, дори когато няма доказателства за вина”, коментира депутатката от ГЕРБ. „Много хора и в ГЕРБ смятат, че когато няма доказана вина, не трябва да се хвърлят оставки. Такава е позицията и на останалите политически партии. В последните години ГЕРБ наложи друг стандарт в тази насока – когато има съмнения, политическото лице да се отдръпне и да даде нова сила на каузата ГЕРБ”.

Менда Стоянова заяви още, че решението за оставката на Цветанов е общо между него и премиера Борисов. „Като се върна, след анализ, двамата са взели това решение, което, според мен, е правилното решение”, заяви Стоянова и определи като спекулации информациите за разделение в партията.

За съвместната листа със СДС, Менда Стоянова коментира: „Ако се явяха самостоятелно - никакъв шанс да вкарат дори и един депутат в европарламента”.

„Европейските избори тази година са избори за ценности, за това, на къде ще върви Европа. Искаме максимално да консолидираме вота за ЕНП. Колкото повече хора подкрепят каузата на ЕНП – толкова по-добре и за България, и за Европа”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай