Мая всеки ден ще вика министрите на Борисов

Започва от Кирил Ананиев

Мая всеки ден ще вика министрите на Борисов | StandartNews.com

Всеки ден парламентарен контрол. Това обяви Мая Монолова в интервю за БНР. „Изправи се! Мутри вън!“ са готови още в първия ден на парламента да внесат предложение за създаване на комисия по ревизия на управлението на Бойко Борисов.

„Разговаряли сме с партията на Слави Трифонов и те ще подкрепят този проект за решение. Ще настояваме да има парламентарен контрол всеки ден на всеки един от министрите на Бойко Борисов. Първи в парламента ще извикаме финансовия министър Кирил Ананиев“, каза Манолова.

Манолова заяви, че от „Изправи се! Мутри, вън!“ ще настояват парламентът да реши изработването на Националния план за устойчивост и развитие да бъде финализиран от Народното събрание, за да бъде изпратен в указания срок и България да не пропусне възможността да получи средствата от Европейския съюз.

Коалицията е готова и с предложението за промени в Изборния кодекс, допълни тя. И заяви: „Хората чакат от нас незабавни действия. Ще направим показно през следващите 30 дни как трябва да работи парламентът“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай