Маринов:Вече не могат да ругаят МВР и прокурорите

Бившият МВР-шеф коментира новината от Брюксел

Маринов:Вече не могат да ругаят МВР и прокурорите | StandartNews.com

Никой, дори и най-яростните ни опоненти, както у нас, така и извън страната, вече няма да може да си позволи да сочи назидателно с пръст българските правоохранителни органи, да ги ругае или да им вменява чувство за вина. Това написа във фейсбук бившият вътрешен министър Младен Маринов. Така той коментира новината от Брюксел, че Европейската комисия е публикувала нов мониторингов доклад за Румъния, но не и за България.

ВИЖ ОЩЕ: Страхотна новина от Брюксел. Без доклад за България

Поздравления за всички колеги от МВР, специалните служби и българската прокуратура, с които през последните 2 години активно работихме за реалното отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка и на мониторинга върху България, продължи бившият МВР-шеф в кабинета Борисов 3.

Младен Маринов, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС в София област, призовава бъдещите депутати да внимават много, преди да решат да закриват специализираните съд и прокуратура.

„Надявам се, че всички български политици, които влязат в следващия парламент, внимателно ще претеглят и помислят върху ролята и значението на специализираните съд и прокуратура. Надявам се също, че ще се пазят от прибързани гласувания, които рискуват да навредят на авторитета на българската държава“, пише Маринов.

„Убеден съм, че с общи институционални усилия ще преодолеем негативните последици от чистките в системата за сигурност, които прави днешната безконтролна власт, и отново ще възстановим държавническото начало в българските право-охранителни органи“, заключава бившият МВР-шеф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай